Çarpıcı detaylar ortaya çıktı! Terör örgütü PKK’nın ‘Hol Kampı’ taktiği!

Suriye’de yıllardır devam eden iç savaşın ardından halk, barış ve huzur içinde bir ülke hayali kuruyor. Ancak bu hayalin önündeki en büyük engel, Fırat’ın doğusunu kontrol eden PKK/YPG’nin stratejik hamleleri.

Türkiye Today tarafından yayınlanan rapora göre, PKK/YPG’nin kontrolündeki El Hol Kampı, hem bölgesel hem de uluslararası güvenliği tehdit eden bir merkez haline geldi.

EL HOL KAMPI NASIL KULLANILIYOR?

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) tarafından yayınlanan rapora göre Suriye’de PKK/YPG terör örgütünün kontrolündeki El Hol Kampı’nda 55 binden fazla DAEŞ mensubu ve ailesi barınıyor. Dünya Sağlık Örgütü, bu kişilerin %90’ının sivil olduğunu belirtse de PKK/YPG, bu kampı siyasi bir baskı aracı olarak kullanıyor. 

TERÖRİSTLERİN BAŞKA KOZU MU VAR?

2021 yılında 226 kişinin öldüğü ve DAEŞ terör örgütü mensupları ile ailelerinin tutulduğu El Hol kampı, PKK/YPG tarafından çeşitli anlarda kullanılan siyasi bir koz haline geldi.

Terör örgütü YPG, tutukluları serbest bırakma tehdidiyle uluslararası aktörlere baskı yaparken, yerel nüfusa da gözdağı vererek bölgedeki istikrarı da ciddi şekilde tehlikeye atıyor.

MSB’DEN ABD’YE ÇAĞRI: “TERÖR ÖRGÜTÜ YPG İLE HAREKET ETMEYİ BIRAKIN, 3 KOMANDO TUGAYI GÖNDERELİM”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Suriye’deki yeni yönetimin talep etmesi durumunda Türkiye’nin gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Güler, “3 komando tugayı ile DEAŞ’a karşı birlikte mücadele edelim” teklifinde bulunduklarını ama ABD’den olumlu cevap alamadıklarını söyledi. 

Ankara terör örgütü PKK/YPG  DEAŞ’la mücadele kisvesiyle, son on yıldır elde ettiği tüm kazanımları sıfırlamak istiyor.

ABD DUYURDU “YPG POLİTİKASINDA DEĞİŞİKLİK YOK”

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder, basın toplantısında, PKK/YPG terör unsuru ile ilgili soruları cevapladı. ABD’nin tutumuna ve bunun ABD güçlerine bir tehdit oluşturup oluşturmadığına yönelik sorusu üzerine Ryder, “Suriye’deki durumun şu anda kırılgan olduğunu kabul ediyoruz. ABD güçleri, yıllardır DEAŞ’ı yenme misyonu için, özellikle de (Beşşar) Esad rejimi sonrasıyla ilgili olarak SDG ile yakın şekilde çalışıyor ve bu bizim odak noktamız olmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye Today’de yayımlanan analizde, ABD ve diğer Batılı ülkelerin benzer sorunlardan kaçınmaya çalıştığına dikkat çekilerek, “Mültecilerin önemli bir kısmının, çoğu Batılı ülkelerden gelen ve ülkelerine geri gönderilmeleri gereken yabancı uyruklular olduğu göz önüne alındığında, bu durum hesaplamaların bir parçası olabilir.” ifadelerine yer verildi.

ÇÖZÜM MÜ VAR MI?

Esad rejimine meydan okumada etkili olan Suriye muhalefeti, Suriye genelinde toprak bütünlüğünü tesis etme konusunda istekli. PKK/YPG’nin elindeki bölgeler şu anda tamamen siyasi olarak bölünme ya da muhtemel bir savaşa hazırlanma seçenekleriyle karşı karşıya.

Siyasi bölünme senaryosunda El Hol ve benzeri tesislerin kontrolü Suriye’nin meşru yönetimine devredilebilir. Bir çatışma durumunda, mahkumların serbest bırakılmasıyla durumun çözülmesi daha uzun sürecektir; Türkiye sınırları artık iyi korunduğundan, mesele Suriye ve Irak için acil bir tehdit oluşturması muhtemel görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir