BBP lideri Destici’den seçim için iddialı sözler: Milliyetçiler birlik olsa yüzde 40 oy alır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin terörden arındırılması ve seçimler başta olmak üzere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

TGRT Haber’de yayımlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı Tek Mikrofon programında konuşan Destici, ilk olarak MHP lideri Devlet Bahçeli’ye geçmiş olsun mesajını iletti.

BAHÇELİ TÜRK SİYASETİNİN DUAYEN İSMİDİR

Destici, “Bahçeli, Türk siyasetinin duayen ismidir. MHP’de en köklü siyasi hareketlerinin arasındadır. Bahçeli’nin rahatsızlığını öğrendiğimizde üzüldük. MHP’de görevli arkadaşlarla konuşup geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Doktorların kontrolünün ardından yeniden siyasete başlayacaktır. Bu başta biz olmak üzere tüm ülkeyi sevindirdi. Bahçeli’ye bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Mustafa Destici’nin açıklamalarının devamı şu şekilde:

YAZICIOĞLU VE BAHÇELİ İLE SİYASETE İLK ADIM

MHP’de hiç resmi bir görevim olmadı. Ama Ülkü Ocakları’nda bulundum. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile de bu vesileyle tanıştık. Devlet Bahçeli ile de 80’lerden sonra tanıştık. Biz İmam-Hatip öğrencisiydik. Muhsin Başkanı kendimize daha yakın hissettik ve ona daha yakın olduk. Devlet Beyle ile de üniversite dönemlerimizde tanıştık. 

Ülkü Ocakları Genel Başkanıyken Muhsin Yazıcıoğlu’nun MHP’de sempati alanı çok yüksekti, çok seviliyordu.

İSLAMSIZ TÜRK MİLLİYETÇİLĞİNİN İÇİ BOŞTUR

7’den daha fazla milliyetçi parti var. Kimisi muhalefette kimisi iktidar bloğunda. İdeolojik olarak bu kadar ayrılık var mı?

Ülkücü bazı partilerle ayrılığımız da var, bazılarıyla da yok. Bazı ülkücü genel başkanları ile çok samimi olmasam da hazmetmesem de tabanı incitmek istemem. Bunun için ölçüyü muhafaza etmek lazım.

Türk Milliyetçiliği Osmanlı’dan sonra son 150-200 yıl sonra burada neşretti. Yusuf Akçura’lar, Ziya Gökalp’ler Ahmet Ağaoğul’ları… Azerbaycan’da İsmail Gasparov, Memhet Emin Resulzade. Kırım’da Cemiloğlu…

Galip Erdem, Alparslan Türkeş, rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, 150 yıllık bir Türk Milliyetçiliğinin önderleridir. Hepsi de İslam ile birlikte Türk Milliyetçiliği tanımı yapmıştır. İslam’dan ayırarak bir tanım yapmamıştır. İslam’sız Türk milliyetçiliğinin içi boştur. Müslümanlar hepsi kardeş. İslam’sız bir ülkücülük yoktur. 

MİLLİYETÇİLER BİRLİK OLSA YÜZDE 40 OY ALIR

Bütünlük olsa milliyetçiler yüzde 40 oy alır. Bazı seçimler yüzde 1-2 alıyoruz ama, partilerin aldığı oydan çok potansiyeli önemlidir. Hayatında bir dönem BBP’ye oy verenlerin oranı yüzde 9.5. 

AK Parti yüzde 50’lik potansiyelinin tamamını seçimlerde aldı. Ama CHP yüzde 40’ların üzerinde potansiyeli olmasına rağmen Ecevit’in dışında yaklaşan olmadı.

MHP’nin de yüzde 40, BBP’nin de yüzde 30 oy potansiyeli var. 

Milliyetçi-muhafazakar bir parti rahatlıkla yüzde 40’ı geçebilir. 

BBP, bu ülkenin çoğunluğunu temsil ediyor. Hem Türk Milliyetçisi hem de maneviyatçı.

TBMM’DE GRUBU OLAN 8 PARTİNİN BİZİM KADAR BELEDİYESİ YOK

Biz Türkiye’nin dört bir yanında belediyeleri kazandık. 20’nin üzerinde belediyemiz var. TBMM’de grubu olan partilerin bizim dörtte birimiz kadar belediyesi var. Yani 8 partinin toplamda 5 belediyesi var.

İYİ PARTİ MERKEZE OYNAYAN BİR PARTİ

Müsavvat Dervişoğlu ile biz görev yaptık. Ama İYİ Parti merkeze oynayan bir partidir. Başında ülkücü bir isim olsa da siyasi olarak merkeziyetçi.

Bizim eskiden Turan davamız vardı. Kızıl Elma’mız bütün Türkleri tek bir bayrak altında toplamaktı. Bütün Türkleri bir ülke altında toplamak zor, rasyonel değil.

Bunu nasıl yaparsınız? Türk devletleri teşkilatı ile yaparsınız. Herkesin ayrı bir sınırı ve bayrağı var ama yine tek bir bayrak altında toplanabiliyoruz.

TÜRK DÜNYASI ARASINDA VİZELER KALDIRILSIN

Türkiye, Türk dünyasının lokomotifi. Nasıl Avrupa’da vize serbestliği var, Türk devletleri teşkilatı arasında vize kaldırılması için teklif verdik.

ATATÜRK’Ü HİÇBİR ZAMAN AYRIŞMA NOKTASI OLARAK GÖRMEDİK

Milliyetçilerin Atatürk bakışı nasıl?

Hiçbir zaman Atatürk’ü ayrışma noktası olarak görmedik, asla görmüyoruz Mete Han’dan Alparslan’a, Alparslan’dan Fatih Sultan Mehmet’e, Fatih’ten Mustafa Kemal’e kadar tarihimizi bir bütün olarak görüyoruz.

Hepsi Türk devletlerinin temsilcisi. Mustafa Kemal Paşa, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu. Bizim devletimizin en önemli devlet adamlarından bir tanesi.

Bizim için ne problemi olabilir? Atatürkçülük ile Kemalizm ayrı şeylerdir. 

Biz Türk’üz, Türk Milliyetçisiyiz ve Türk-İslam Ülkücüsüyüz. Bizim kurucu iradesiyle bir problemimiz olmaz. Birileri laiklik adı altında bu ülkenin dini değerlerine saldırdılar. Bu tek parti döneminde de 80 darbesi sırasında da oldu. 

80 darbesinde Ankara’da öğrenciydim. İmam-Hatip liselerinde kız öğrencilerin başları zorla açtırıldı. İlahiyat Fakültelerinde kız öğrencilerinin başları zorla açtırıldı. Bunları yaşadık biz.

Bütün bunlar laiklik, Atatürkçülük adı altında yapıldı. Bunlar, dışarıda planlandı ve uygulandı. Bizim uyanık olmamız lazım. Bu tür tuzaklara düşmememiz lazım. Atatürk bizim değerimiz. Tartışmaya çekmek ona haksızlık olur. Fatih Sultan Mehmet nasılda Atatürk de öyledir.”

“DEPREM BAKANLIĞI KURULMALI”

Malatya’da bir depremzede ile tanıştık. Bir yandan ağlamak istiyorsun. Bir yandan hayata tutunuşunu görünce seviniyorsun. Tespihimi hediye ettim. Deprem bölgesinde yapılan çok şey var. 2 yılda 200 binden fazla konut yapmak kolay değil. Deprem Bakanlığı kurulmalı. Türkiye’nin bir afet başkenti olmalıdır. Kadınlarımıza da pozitif bir ayrımcılık yapılmalıdır. Allah bir daha yaşatmasın. Devlet millet elbirliğiyle yaralarımızı sarabiliriz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir